Stemmen van de Ziel

Op aanraden van Dani ben ik het boek van Hans Siepel – “Stemmen van de Ziel” aan het lezen. Een liefdevol maar ook confronterend boek over zijn dementerende moeder. Ik ben op bladzijde 64 van de in totaal 191 bladzijden.  De stralende foto op de cover van het boek nodigde me uit me met haar in de geestenwereld te verbinden.

Ik kreeg contact met haar. Haar zoektocht naar erkenning, naar gezien en gehoord worden, naar heling maar vooral naar liefde… in haar demente periode, had gemaakt dat ze alles wat bleek samen te hangen met pijn, trauma en misbruik in haar kindertijd ongegeneerd eruit is gaan gooien, wat voor haar helend was en voor de mantelzorgende familie erg zwaar. Gelukkig zonder medicatie die haar ongetwijfeld in een suffend bestaan zonder heling zouden hebben gebracht. Ze vertelde me dat ze door dit zo te doen, grotendeels heling had gevonden hierin en een rustiger meer vredevol sterven zonder angst en dat er daardoor in de geestenwereld nog maar weinig door haar gedaan, hoefde te worden. Ze vond er liefde en licht… Ze wou er meer over zeggen….maar pas nadat ik het boek had uitgelezen….wordt vervolgd dus…

Mijn inmiddels allang overleden moeder was op het eind ook dementerend. Het deed haar goed op liefdevolle wijze te worden opgevangen in Maartenshof. Want alleen thuiswonend was ze eenzaam volgens mij… Haar verlangen naar erkenning, gezien en gehoord worden werd hier ruimschoots vervuld. Het maakte haar op het laatst van haar leven blij en gelukkig wat voor ons als familie enorm troostrijk was. Ook bij haar sprak de stem van haar ziel…niet met woorden zozeer…maar doordat ze in contact vaak haar tevredenheid en blijheid in haar gelaatsuitdrukking liet zien…op heel andere wijze dan de vrouw waarover in het boek wordt geschreven… Ze vond het altijd al lastig om overzicht te houden in haar leven. Op het laatst lukte het haar helemaal niet meer en ging ze als het ware “steeds meer weg”. Haar leven op die manier overzichtelijk makend…niet meer kunnen bellen…tv-kijken…muziek luisteren… Heb je een dementerende ouder of partner… dan is dit boek echt een aanrader… omdat de ziel met kracht ondanks het aftakelende brein zijn of haar stem kan laten horen…

Een mooie tekst van Jeff Brown (zie plaatje met tekst) voeg ik hierbij toe:

“The more powerful our roar, the more open our core! (-an excerpt from my book, ‘Hearticulations’)”

Stilte..

Vroeger haatte ik het… de stilte…en meer nog het vrijkomen van allerlei onaangename emoties en gedachten… Dan wou ik het wegduwen door de radio continu aan te hebben…om me zo af te leiden van mezelf…en van wat er in mij…...

Ik ben er gewoon nog – 1.

Hiermee start ik een blog over mijn persoonlijke ervaringen in het contact met overledenen. Onderstaande is de eerste korte blog waarmee ik aftrap.. Overledenen melden zich vaak bij mij via tintelingen of kippenvel…of als een gevoel wat ineens op komt…...

Zielscontact met een overledene..

Vanmiddag was er een heel fijngevoelige vrouw bij mij voor een sessie. Ik had veel herkenning met haar (zichzelf wegcijferen van kinds af aan en precies weten en voelen wat de ander nodig heeft en daardoor sterke antennes en gevoeligheid…...