WIL JE LIEFDE, GEEF DAN LIEFDE?

¨Een spiritueel advies is: ‘Wil je liefde, geef dan liefde’.

Maar is dat ook zo? Als je liefde geeft, krijg je dan liefde terug?

Als je werkelijk liefde geeft dan is geven geen doel om iets terug te krijgen. Geef je om liefde te ontvangen dan is geven niets anders dan een tactiek om (voor elkaar) te krijgen waar jij op hoopt: Een like-je terug, een aai over je bol, waardering, je geliefd voelen.

De wrange realiteit is bovendien: Hoe meer je geeft in deze wereld, hoe meer je wordt uitgebuit of opgelicht. Er valt wat te halen, dus we halen meer.

Verwacht geen liefde, geen begrip van een ander. Je komt bedrogen uit.

Geef jezelf liefde. Onvoorwaardelijk. Erken jezelf, omarm jezelf, heb begrip, breek los, laat los en maak het onbewuste bewust.

En dan kan zomaar ineens De Liefde je overvallen, alles wegvagen wat jij dacht te zijn. Je ineens overvallen met het verrassende inzicht dat jij die Liefde bent.

Vanaf dat moment uit Liefde zich, zonder iets te hoeven doen. Het is altijd aanwezig. Zonder sentiment, zonder doel, belangeloos en als vanzelf de ziel van de medemens (aan)rakend.”

Bron: Anja Oldegberts.

Stemmen van de Ziel 2

Met de vogels mee naar Huis… Een tijd geleden las ik een deel van het boek “Stemmen van de ziel” waarin de schrijver Hans Siepel zijn ervaringen beschrijft met zijn dementerende moeder en haar heengaan. Tijdens het lezen verbond ik…...

Moeder..

Een lieve vriendin vroeg me laatst of ik me nog eens met haar moeder wou verbinden.. Dit had ik eerder gedaan waarbij ik…hoewel er geen naam of een foto van haar was…een indrukwekkend oud gerimpeld gezicht met diepliggende bruine ogen…...

Mijn websitebouwer aan het woord…

Mieke van Zachts die mijn website maakte, deelde het volgende...waar ik erg blij mee ben.. ¨De gedachten en ideeën over het vormgeven van mijn nieuwe project Flourish Online (https://flourishonline.nl) leven al langer... De afgelopen zomer kreeg ik ineens hele heldere…...